Bölöni vindt excuses voor puntenverlies:"Bidden en rusten"

Print
 Bölöni vindt excuses voor puntenverlies:"Bidden en rusten"

Bölöni vindt excuses voor puntenverlies: Bidden en rusten

Voor de derde keer dit seizoen liet Standard punten liggen na een Europese midweekwedstrijd. Op 31 augustus kwam de landskampioen tegen Roeselare niet verder dan een 1-1 gelijkspel, begin oktober ging rood-wit in Cercle Brugge helemaal met de billen bloot (4-1).
En gisteren moest Laszlo Bölöni met een scoreloos gelijkspel huiswaarts keren uit Mechelen. Uitgeput? Te veel wedstrijden? Terugreis van Belgrado nog in de kleren? De Roemeense Standardcoach zocht en vond vijf redenen voor de verloren punten. Alleen over de penaltyfout op Mbokani zat hij er naast. Dat was een zuivere tackle.

“Slechte kalender”

Bölöni: “Belgische clubs die het goed doen in Europa zijn goed voor het voetbal hier, maar blijkbaar wordt er geen rekening gehouden met die ploegen. De kalendercommissie beschermt ons niet en dat is spijtig. We moeten nog maar eens op verplaatsing spelen na een Europese wedstrijd. Akkoord, Mechelen is de andere kant van de wereld niet, maar daar zou toch rekening mee gehouden kunnen worden, niet?”

“Spitsen egoïstisch”

Bölöni: “Zelden kwamen we in ons ritme. Dat had ook te maken met onze spitsen die te egoïstisch speelden. Elke aanvaller bleef in zijn zone, er zat nauwelijks verrassing in de combinaties. Na de rust liep dat wel vlotter. Mentaal waren we gerecupereerd, fysiek niet. Waarom ik dan niemand rust gegund heb? (Droogjes, nvdr) Daar had ik mijn redenen voor.”

“Vijandige tegenstander”

Bölöni: “Mechelen is een ploeg die vecht en knokt, we wisten dat we ons daaraan konden verwachten. Ze gingen tot het uiterste. De sfeer was vijandig hier. Ook door het publiek, dat de ref probeerde te beïnvloeden en daar nog in slaagde ook.”

“Penalty niet gefloten”

Bölöni: “Ik hoor dat deze ref (Allaerts, nvdr) de beste ref van België wordt genoemd, maar dat was er hier toch niet aan te zien. Want dan zou hij de penaltyfout op Mbokani wel degelijk opgemerkt hebben. De rode kaart voor Sarr was terecht, denk ik, maar we verdienden ook wel degelijk een strafschop.”

“Flanken niet benut”

Bölöni: “Dit puntenverlies was te vermijden. We hadden de flanken meer moeten benutten, daar voor snelheid moeten zorgen. Die ruimtes hebben we echter niet goed benut. Woensdag verandert Sclessin nog eens in een hel bij de komst van Sampdoria. Wat we in de voorbereiding op die match moeten doen om ons te kwalificeren? Bidden en rusten.”