Speelgoed van de Sint gestolen in Lummen

Print
Speelgoed van de Sint gestolen in Lummen

Speelgoed van de Sint gestolen in Lummen

Lummen - Dieven zijn via een stukgebroken raam binnengedrongen in twee huizen in de Oudestraat in Lummen. Ze maakten onder meer al het dure speelgoed van de sint voor drie kinderen buit.

“Alle digitale toestellen en het dure speelgoed van de sint zijn verdwenen”, zegt de vader van drie kinderen.

“Een dure Wii, gameboys, een playstation en nog heel wat spullen hebben ze in onze rugzakken gestopt, want die zijn ook weg. Onze kinderen hebben we niets verteld. We willen niet dat ze er nachtmerries van krijgen en ’s nachts niet meer durven opstaan om naar de wc te gaan.

"Volgens de politie bleek na een buurtonderzoek dat de daders eerst een meisje van naar schatting 10 jaar oud op pad stuurden. Terwijl de inbrekers in de auto wachtten, belde het kind aan. Als er iemand opendeed, vroeg ze of ze de krant kon krijgen voor de buurman. Allicht sloegen de dieven hun slag als niemand opendeed.”

Oma's goud

Ook Gunter Gijbels van de Oudestraat kreeg dieven over de vloer. ”Ze braken een stalen raam aan de achterkant met een koevoet open en hebben daarna de hendel omhooggeduwd. Langs dezelfde weg zijn ze ook naar buiten gekropen. Normaal gezien laten we altijd de rolluiken naar beneden als we vertrekken".

"Jammer genoeg gebeurde dat nu niet. Ze hebben 800 euro en juwelen meegenomen, onder andere geboortearmbandjes van de kinderen en goud van oma."

Gehaast

"De daders waren blijkbaar erg gehaast: één oorbel van mijn vrouw lieten ze liggen. Ook een laptop, een digitaal fototoestel en de spaarpot van de kinderen lieten ze ongemoeid."

"Ik vermoed dat ik de dieven betrapt heb om 19.45 uur, want er waren nog niet veel kasten en schuiven doorzocht. Vermoedelijk hebben ze me horen thuiskomen nadat ik de elektrische poort aan de voorkant had geopend.”

Archieffoto


Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio