1,9 miljoen euro voor tweede Kortessemse sporthal

Kortessem - De beslissing van de Vlaamse ministerraad van afgelopen vrijdag over de subsidiëring van een tweede sporthal in Kortessem, heeft heel wat positieve reacties losgemaakt bij het gemeentebestuur.

Volgens schepen van sport Greg Claes gaat het over een cadeau van 1,9 miljoen euro, gespreid over 30 jaar. De schepen wijst op de hoge score, die Kortessem behaalde bij de goedkeuring van het ingediende project.

“Wij kregen een score van 75,5%, de vierde hoogste score in gans Vlaanderen en de allerhoogste score van de 13 goedgekeurde Limburgse dossiers. Concreet betekent dit nu dat de verdere planning van de bouw van de tweede sporthal in Kortessem samen met de sportfacilitator van start kan gaan. Gezien de zeer gunstige rangschikking wil dit naar alle waarschijnlijkheid zeggen dat onze gemeente reeds in de eerste fase, medio 2010, zal ingepland worden. De gemeente ontvangt hiervoor 30% subsidie wat maximaal neerkomt op een bedrag van circa 1,9 miljoen euro gespreid over 30 jaar. Deze nieuwe tweede sporthal van Kortessem zal een oppervlakte hebben van 1.232 m². Sportclubs zoals handbal Pentagon kunnen dan eindelijk terecht in hun eigen gemeente. De huidige sporthal heeft een oppervlakte van slechts 736 m².”

“Door deze nieuwe sporthal wordt de capaciteit meer dan verdubbeld en wordt er ook een polyvalente zaal voorzien van ongeveer 150 m². Hierdoor zullen de huidige en toekomstige noden meer dan voldoende kunnen worden gedekt.”

FrCr

Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio