Feestverlichting

Kortessem - Op twee plaatsen in Kortessem-centrum en in Vliermaal-centrum zijn er, elk jaar, bijzondere verlichtingen tijdens de eindejaarsfeesten.

In Kortessem-centrum wordt deze eindejaarsverlichting al meer dan 15 jaar geplaatst door de ‘Verenigde Handelaars’. De elektriciteitskosten van de bijzondere feestverlichting aan de handelshuizen worden door iedere handelaar individueel betaald. De elektriciteitskosten van de algemene feestverlichting boven de Dorpstraat worden door de gemeente betaald.

In Vliermaal-centrum wordt de eindejaarsverlichting verzorgd door het buurtcomité ‘Vrienden van Vliermaal’. De duizenden lampen, de bogen en de verlichte kerstdecoraties worden aangekocht, geplaatst en onderhouden door het buurtcomité. De energiekosten zijn voor rekening van de gemeente.
De andere Kortessemse deelgemeenten hebben een beperkte feestverlichting. De elektriciteitskosten vallen hier ten laste van de individuele bewoners. De kerstdecoraties worden veelal gefinancierd door plaatselijke feestcomités.

Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio