Soep met ballen op slotdag Rimo-tiendaagse

Soep met ballen op slotdag Rimo-tiendaagse

Soep met ballen op slotdag Rimo-tiendaagse

Genk - Soep met ballen, dat serveerden de opbouwwerkers van Rimo zaterdagnamiddag tijdens de slotdag van hun actie ‘Een boodschap met ballen’.

Een symbolisch soepje dus, waarmee ze mensen uit maatschappelijk kwetsbare groepen ertoe willen aanzetten hun stem te laten horen om mee op zoek te gaan naar oplossingen voor knelpunten die ze ervaren in hun dagelijks leven. “We hadden aan de mensen gevraagd een boodschap op rode ballen te schrijven”, zegt Ellen Hendrix van Rimo.

“Het gaat om boodschappen die zouden kunnen leiden tot een kwaliteitsvoller leven. Met de actie geven we niet alleen een stem aan maatschappelijk kwetsbare mensen, maar verwijzen we ook naar het stemhokje waar bij de regionale verkiezingen van juni 2009 de bolletjes rood ingekleurd worden. De boodschappen zijn gericht aan alle inwoners van Vlaanderen en Brussel, maar in het bijzonder aan de beleidsmakers van dit land. Het is dan ook een uitnodiging aan hen om samen met de mensen die te kampen hebben met uitsluiting, en de sector Samenlevingsopbouw te zoeken naar vernieuwende oplossingen en antwoorden.”

CN

Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio