Kerkstraat gaat er uitzien als een plein

Neerpelt - In februari start de herinrichting van de Kerkstraat in Neerpelt. De weg verschuift richting kerk en gemeentehuis, zodat de horeca ruimte krijgt voor winter- en zomerterrassen. De weg kan bovendien tijdelijk worden afgesloten voor auto’s.

Zoals bekend wil het gemeentebestuur de Kerkstraat profileren als horecastraat. “We hebben eerst een handelsstudie gedaan en overlegd met de horeca-uitbaters. Momenteel loopt een openbaar onderzoek”, zegt burgemeester Raf Drieskens.

“Door de straat het uitzicht te geven van een plein, willen we wandelaars uitnodigen en verkeer ontmoedigen.”
Daarom wordt de Kerkstraat opgeschoven in de richting van het gemeentehuis en de kerk. “Zo verdwijnen aan die straatkant de 15 parkeerplaatsen. Voor ceremoniewagens blijft er wel plaats aan het gemeentehuis. Aan de andere kant komt zo ruimte vrij voor de horeca om winter- en zomerterrassen uit te bouwen.”

Een andere belangrijke verandering is een systeem dat de Kerkstraat tijdelijk kan afsluiten. “Op de kop van de Kerkstraat, aan de kruising met de Koning Albertlaan, plaatsen we een inschuifbare paal”, zegt schepen van Openbare werken Hubert Fransen. “Tijdens evenementen of avonden in de weekends kan het autoverkeer volledig worden geweerd. We hopen begin mei het project klaar te hebben.”

GVB

Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio