Stormloop op gratis auto’s van Cardoen

Stormloop op gratis  auto’s van Cardoen

Stormloop op gratis auto’s van Cardoen

Hasselt - De actie van auto-handelaar Cardoen - één grote auto kopen, één kleine auto gratis - heeft het voorbije weekend ook in de vestiging van Cardoen in Hasselt geleid tot een ware stormloop. Nauwelijks 20 minuten na opening waren de meest interessante aanbiedingen al allemaal de deur uit.

Nog voor de opening van de Hasseltse vestiging van Cardoen zaterdagmorgen stonden de belangstellenden in de rij om een van de 100 auto’s in de wacht te slepen die recht gaven op een gratis tweede auto, een cadeau dat kon oplopen tot ruim 10.000 euro.

Snelle beslissers hadden gelijk, want na amper 20 minuten waren de meest interessante aanbiedingen al de deur uit. Een van de gelukkigen was Bas Habets uit Lanaken. Hij mag zich sinds zaterdag de gelukkige eigenaar noemen van een Toyota Rav4 en een gratis Hyundai Getz. “Uit alle veiligheid ben ik vrijdagavond al komen verkennen”, aldus Bas Habets.

“De actie sloeg in als een bom”, aldus Ivo Willems, commercieel directeur van autohandelaar Cardoen. Een kleine 20 minuten na openingstijd waren de meest interessante modellen al verkocht en een uur later hadden 60 van 100 beschikbare voertuigen al een eigenaar gevonden. Zondag besliste Cardoen nog om tien extra voertuigen aan de actie toe te voegen. “Dergelijke acties hebben bij ons altijd wel succes”, zegt Daniël Woitaszak van Cardoen Hasselt. “Maar dit is echt wel uitzonderlijk.”

De actie van Cardoen kon de voorbije dagen ook rekenen op heel wat kritiek. Volgens de sector gaat het hier immers om een duidelijk voorbeeld van koppelverkoop. Zo werden er het voorbije weekend opvallend veel Hyundai’s gratis uitgedeeld. Bij de Belgische invoerder van het Koreaanse merk ziet men het met lede ogen aan, maar stappen worden voorlopig niet overwogen. Woordvoerder William Meerschaut: “Dit is een overduidelijk geval van koppelverkoop, maar het lijkt mij weinig zinvol om klacht neer te leggen op een moment dat de Europese Commissie overweegt om koppelverkoop juist toe te laten.”

Guido CLOOSTERMANS

Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio