Kinderhelden helpen Sint in Sportpaleis - Slideshow

Kinderhelden helpen Sint in Sportpaleis - Slideshow

Kinderhelden helpen Sint in Sportpaleis - Slideshow

Superhelden. Die waren afgelopen weekend nodig in het Sportpaleis tijdens De Grote Sinterklaasshow. Want de tandwielen van Sints pakjesmachine bleken verdwenen. Gelukkig waren er de Studio 100-helden, Mega Mindy op kop, die soelaas brachten.

Eigenlijk was het verdwijnen van de tandwielen een grapje van Sinterklaas zelf. Die wilde op deze manier de meiden van K3 in de maling nemen, omdat ze vorig jaar alle pakjes in een grote kluis hadden gestopt.

Bekijk hier de foto's:

Tandwielen

Ketnetwrapper Kobe speelde het spelletje mee, verstopte de tandwielen in de zaal en liet de jarige K3-meiden in de waan. Zij riepen de hulp in van de vele Studio 100-vedetten die traditiegetrouw de revue passeerden tijdens De Grote Sinterklaasshow.

Het eerste tandwiel werd teruggevonden door Piet Piraats scheepmaatje Berend, het tweede werd met een laserkanon uit de lucht geschoten door de gekke clowns Bumba en Bumbalu. Ook de Dalton Sisters bleken over heldencapaciteiten te beschikken, net als Nienke van Het Huis Anubis, kabouter Plop en zijn vrienden en Samson en Gert. Allemaal hadden ze voor de gelegenheid een cape en een ’heldenmasker’ aangetrokken.

Bijrol

Maar ondanks dat was het uiteindelijk Mega Mindy, dé superheldin van het moment, die het zevende en onontbeerlijke tandwiel uit de nok van de zaal moest halen en zo de pakjesmachine alsnog in werking kon stellen. De kinderen in de zaal schreeuwden, zongen, sprongen en klapten zich dik anderhalf uur de ziel uit het lijf om te helpen.

Dat het verhaaltje nogal voorspelbaar in elkaar zat en de Sint eigenlijk maar een bijrol kreeg in deze grote Studio 100-parade, die het Sportpaleis afgelopen weekend liefst zes keer vulde, daar trokken zij zich niets van aan. Wat eens te meer bewijst dat kids geen complexe toestanden nodig hebben om zich te amuseren.