Weer internationale lof voor Carbon Hotel

Genk - Het Carbon Hotel in Genk behoort tot de vijftig beste nieuwe hotels in de wereld. Dat beslisten de lezers en leden van het Amerikaans tijdschrift en reiswebsite Forbes Traveler. Eerder deze maand won het hotel ook al een Europese award voor het beste interieur design.

Het Carbon Hotel mag meteen pronken tussen enkele wereldbekende hotels, zoals het Four Seasons in Firenze en het Intercontinental in Dubai.
“We zijn ontzettend trots op deze internationale erkenning”, zegt Peter Geurden, afgevaardigd bestuurder van de groep Different Hotels waartoe het Carbon Hotel behoort. “Dit is niet alleen belangrijk voor ons, maar ook voor heel onze provincie. We zijn als Limburger op dat vlak te weinig chauvinistisch. De erkenning toont aan dat we met onze gewaagde architectuur de juiste beslissing namen.”

Stijn Helsen
Het Carbon Hotel werd ontworpen door architectenbureau PCp en onderscheidt zich vooral door het zwart als centrale kleur - een verwijzing naar het Genkse mijnverleden. Het hotel beschikt over 60 kamers. De bedden werden ontworpen door Stijn Helsen. Carbon Sense, een wellnesscentrum dat deel uitmaakt van het hotel, viel eerder al in de prijzen met een tweede plaats tijdens de derde editie van zwembad-, zwemvijver-, en saunabouwer van het jaar.

CN

Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio