BMW 3-reeks opgefrist

Print
BMW 3-reeks opgefrist

BMW 3-reeks opgefrist

BMW heeft zijn succesnummer getrakteerd op een facelift. De vernieuwde 3-reeks is vanaf 13 september verkrijgbaar en zoals steeds bij dit soort ingrepen zijn de uiterlijke wijzigingen beperkt. Het design evolueert met een hertekende voor- en achterkant, met nieuwe lichtblokken en bumpers als meest opvallende ingrepen.

Op technologisch vlak zijn de aanpassingen groter, vooral met aandacht voor het milieu. Zoals bekend behoren de diesel- en benzinemotoren van BMW momenteel tot de zuinigste en minst vervuilende. Zo is de nieuwe 330d voorzien van een NOx-katalysator, waardoor de uitstoot van stikstofoxide, verantwoordelijk voor longaandoeningen, tot nul wordt herleid. De standaard roetfilter beperkt dan weer de roetuitstoot. Dankzij EfficientDynamics, een serie maatregelen op het verbruik terug te dringen, bedraagt de CO2-uitstoot de 318d slechts 123 gram per kilometer.

Andere nieuwigheid is een zeventraps versnellingsbak met dubbele koppeling voor de topmodellen. Voor het eerst is er ook vierwielaandrijving beschikbaar op viercilindermodellen.

BMW heeft ook het iDrive-systeem, waarmee airco, hifi, navigatie en telefoon worden bediend, aangepakt. Dat systeem zou nu nog gebruiksvriendelijker moeten zijn.

GC

Bron: Magazine