Hasseltse spuitgasten winnen ‘De Naaktkalender'

De brandweermannen van Hasselt hebben de wedstrijd om 'De Naaktkalender' gewonnen. Zij kregen van sms’end Vlaanderen de meeste stemmen en zullen vanaf 13 december op een kalender prijken die in krantenwinkels zal worden verkocht. Voor een goed doel: de National Burn Camps, kampen voor kinderen met brandwonden.

wverhaert

“Het is logisch dat Vlaanderen heeft gestemd voor een groep die er een goed doel aan verbonden had,” zegt brandweerman Marcel Tomas. “De autoracers van de vzw Tojoy deden het eigenlijk voor zichzelf. Ook de rugbyspeelsters uit Gent deden het voor zichzelf, om hun clubkas te stijven."

"Dan bleven er toch nog drie teams over die alle drie een goed doel hadden: de verpleegkundigen van het UZ in Jette deden het voor een collega die verlamd werd en die de mogelijkheid moet krijgen om opnieuw te functioneren in het ziekenhuis, de kappers en kapsters van De Cliënt in Gent en Lochristi deden het voor de Vlaamse Diabetes Vereniging."

Sympathie

"Dat wij het hebben gehaald, is wellicht te danken aan de sympathie die de tv-kijkers duidelijk hebben voor ons goed doel."

"Voor de coverfoto zijn we erin geslaagd om vertegenwoordigers van andere Limburgse korpsen te mobiliseren. Dat was hartverwarmend en goed voor het groepsgevoel.”

Geen tweede keer

Of de brandweermannen er nog opnieuw zouden aan beginnen? “Zeker niet onmiddellijk,” reageert Marc. “We hebben heel intensief campagne gevoerd en dat is ons ding niet. Het moest ook allemaal tussendoor gebeuren, het is een heel drukke tijd geweest. Al bij al is het een leuke ervaring geweest.”