Koen Wauters hapt toe als kandidaat 'Slimste mens'

De eerste namen van bekende Vlamingen die komend seizoen zullen deelnemen aan het één-programma 'De slimste mens' zijn bekend. Het gaat om VTM-gezicht Koen Wauters en TerZake-presentator Lieven Verstraete.

kscherpenberg

De medewerkers van het Woestijnvis-programma probeerden Wauters al lange tijd te strikken. "Bij Koen was het een werk van jaren', aldus eindredacteur Sam De Graeve. "We wilden hem er al heel lang graag bij. Maar zoals wel vaker zijn mensen die zelf quizzen presenteren niet per se mensen die zelf graag meedoen."

Nachtmerries

In tegenstelling tot de zanger twijfelde journalist Lieve Verstraete geen enkele seconde. "Onlangs heb ik mijn deelname bevestigd. Snel daarna heb ik mijn eerste nachtmerrie gehad. Ik droomde dat ik in een quiz Belgische parlementairen moest herkennen. Dat is niet makkelijk, want daar zitten veel onbekenden tussen. Ik kende er geen één van.

"Ik ben niet zo'n goede quizzer. Meestal reageer ik iets te traag. Het antwoord ligt op het puntje van mijn tong, maar het komt er niet op tijd. Op basis van mijn ervaring in 'De Pappenheimers' weet ik dat de adrenaline bij mij positief werk."

Bracke

Verstraete wil het beter doen dan collega Sigfried Bracke. Die kwam niet verder dan één aflevering. Om in zijn inzet te slagen heeft hij enkele dvd's van het programma opgevraagd om ' in de flow van de quiz te komen'.