Kate Ryan wint prijs op World Music Awards

Kate Ryan is in de prijzen gevallen op de World Music Awards in Monaco. Ze stond zondagavond op het podium met wereldvedetten als Maria Carey, Anastacia, Alicia Keys en Kid Rock en mocht nog een award mee naar huis nemen ook. De Kempense zangeres mag zich vanaf nu ‘Best Selling Benelux Artist Worldwide noemen.’ Ze kreeg die prijs voor de totaalverkoop van haar singles en albums.

jrosquin

Geen kattenpis, die prijs, want het gaat om een award op basis van de IFPI, de Internationale federatie van de platenindustrie. “Alleen al van Ella elle l’a zijn er 500.000 exemplaren gekocht via downloads en singleverkoop,” zegt Tim Pijpen, de manager van Kate Ryan. De zangeres zelf is uiteraard in de wolken. “Ik ben de tweede Belgische artieste die hier een award krijgt,” zegt ze.

“Alleen Technotronic heeft hier ooit op het podium gestaan met Pump Up the Jam. De award is een mooi kunstwerk. Hij krijgt een mooi plaatsje in mijn kamer boven in Tessenderlo. Daar staan al mijn awards en gouden platen. Ik heb nu al 8 awards gekregen en 10 gouden platen. Echt ongelooflijk. Zoiets word je niet gewoon hoor. Na de show zijn de traantjes gekomen. Ik sta nog altijd versteld van het succes dat ik heb. Allez, jong, hier is een lijstje met best verkopende artiesten en ik sta daar samen in met Madonna en Beyoncé. Als je zoiets gewoon wordt, is het niet meer plezant. Het moet u net een kick geven om nog meer uw best te doen.”

Nuchter

De carrière van Kate Ryan gaat weer hard deze dagen. Ze tourt door Canada en Europa en oogst overal lof. De kans is groot dat haar carrière weer een versnelling hoger gaat. “Maar ik ben daar een heel kalme in. Natuurlijk is het een eer om hier te staan - tussen al die grootheden - maar ondertussen probeer ik mijn twee voetjes op de grond te houden. Ik denk dat dat toch die Kempische nuchterheid is.”

Niet dat de zangeres niet onder de indruk is van wat ze daar in Monaco allemaal ziet. “Alle sterren zijn hier. Ik zit hier nu op een terras te eten en van daaruit zien we het jacht van Beyoncé liggen dat gisteren is gearriveerd. Na de show is er ook een afterparty waar een hoop bekenden rondlopen. Natuurlijk houd ik mijn fototoestel in de aanslag, want zelf voel ik me helemaal geen superster.”

Heeft Kate Ryan ook een verklaring voor al dat succes? “Ik ben zeven jaar bezig en we hebben zeven jaar keihard gewerkt. Ik ben ook gegroeid als artieste. Ik heb veel live opgetreden en ik heb een heel sterk team achter me staan. Ze hebben mij een niveau hoger getild en dit is de kers op de taart.”

Lees ook :

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer