Berlusconi gecharmeerd door Obama's "mooie kleurtje"

Na de verkiezing van Barack Obama tot nieuwe president van de Verenigde Staten blijft het complimentjes regenen aan zijn adres. De Amerika-vijandige Iraanse president Ahmadinejad verwelkomt de beloofde verandering van de pas verkozen staatsleider met open armen, terwijl de Italiaanse premier Berlusconi het vooral positief vindt dat de Afro-Amerikaan zo mooi gebronzeerd is.

jrosquin

Tijdens een onderhoud in het Kremlin met de Russische president Medvedev vertelde Berlusconi dat hij verheugd is met de nieuwe generatie wereldleiders zoals Medvedev en Obama, die open staan voor onderhandelingen. Vooral het feit dat Obama jong is, er goed uit ziet en een mooi kleurtje bezit, staat Berlusconi, die zelf bekend staat om zijn ijdelheid, wel aan.

Ook opvallend zijn de felicitaties die Obama vanwege de Iraanse president Mahmoud Ahmadinejad ontving. Die staat al jaren op voet van oorlog met de Verenigde Staten en vooral met het oorlogszuchtige regime van George W. Bush. "Ik verwelkom de beleidsverandering die de nieuwe president wil doorvoeren met open armen en ik hoop dat hij in het belang van het volk zal regeren."

Meer over Presidentsverkiezingen

Aangeboden door onze partners