De Post neemt maatregelen tegen speculatie oude zegels

Print
De Post neemt maatregelen tegen speculatie oude zegels

De Post neemt maatregelen tegen speculatie oude zegels

Samen met de aankondiging van de verhoging van de postzegeltarieven vanaf 1 januari neemt De Post voorzorgsmaatregelen om speculatie met oude zegels tegen te gaan. “Bestellingen boven 10.000 euro worden gecontroleerd”, zegt woordvoerder Fred Lens.

Vanaf 1 januari kost een zegel voor een standaardbrief in België 0,59 eurocent in plaats van 0,49 eurocent. Oude zegels blijven bruikbaar, een voorraad inslaan is mogelijk. “Duizend postzegels kopen voor eigen gebruik, dat mag”, zegt Lens. “Vanaf bestellingen voor 10.000 euro door onbekende klanten nemen we contact op met de koper. We willen flagrante speculatie voorkomen.”

Overigens zijn alle oude zegels, gedrukt na het huwelijk van Koning Boudewijn in december 1960, plakbaar. “We raden onze leden aan om hun verzameling op te plakken”, zegt Emiel Van Winckel, voorzitter van de Koninklijke Vlaamse Bond van Postzegelverzamelaars. “Want niemand koopt ze nog tegen een redelijke prijs.”

Internet

Op het internet bieden verzamelaars postzegels aan tegen minder dan de helft van de waarde. Volgens Lens gebeurt het zelden, maar deze zegels kunnen perfect op een brief. “Rekening houdend met de koers van de euro, kan je de waarde van zegels ook in Belgische frank samenstellen.”