“Kinderen fruitsap leren drinken”

Kortessem - De Confrérie van het Kortessemse Fruit en haar Gastronomie en de Keizerlijke Commanderie der Edele Haspengouwse Fruyteniers en hun Gastronomie willen de schoolgaande jeugd overtuigen om voor gezonde dranken, zoals appelsap, te kiezen.

De basisscholen van Borgloon en Kortessem krijgen eerstdaags bezoek van een afvaardiging van de fruitgildes. Drie plaatselijke producenten die uit Haspengouwse Jonagold artisanaal suikervrij appelsap bereiden, werken mee en steunen het project. Het gaat om de verdelers van Jonapress, Sap Tap en Pipo.

“Nog voor de herfstvakantie worden in de Kortessemse scholen ruim 900 flesjes verdeeld. Na de vakantie is Borgloon aan de beurt met nog eens 1.000 flesjes. De verdeling gebeurt door leden van onze beide verenigingen”, zegt Jef Odeurs van de Keizerlijke Commanderie.
Volgens Francis Croes van de Kortessemse Confrérie moet de basis in de scholen gelegd worden. “Het is de taak van de scholen om via de ouderraden de jonge gezinnen te ondersteunen, en hen aan te sporen hun kinderen anders te gaan opvoeden. Het aanleren van andere, meer gezonde eetgewoontes en het weren van suikerhoudende dranken zijn de basisregel bij uitstek”, vindt Croes.

JCr

Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio