Geert Hoste zoekt een man voor Phaedra

Print
Geert Hoste zoekt een man voor Phaedra

Geert Hoste zoekt een man voor Phaedra

Op nieuwsjaarsdag zal Eén voor de zestiende keer de eindejaarsconference van Geert Hoste uitzenden. Dat zal ook de komende jaren (2010, 2011, 2012) het geval zijn. Op 2 november komt hij met de zevendelige reeks ‘Geert Hoste en het jaar van de geit’.

In dat programma passeren weer allerlei mogelijke onderwerpen de revue. Er zitten echter ook drie vaste rubrieken in. In ‘Hoste zoekt verder...’ doet Geert iedere week een poging om Phaedra alsnog een ideale man aan te praten. “Ik zoek voor haar vooral succesvolle Belgen uit die overweg kunnen met geld,” legt Geert uit. “Iemand als Tom Boonen. Of Willy Claes.”

Geert en Phaedra zijn ver familie van elkaar. “Ik weet het zelf niet. Zij is mijn achternicht, geloof ik. En ben haar overgrootneef of zoiets. Gelukkig zit de schoonheid van Phaedra ook in onze tak.”

Zelfspot

Hoe goed kennen ze elkaar? “Ik heb haar voor het eerst gezien toen ze 12 was. Daarna lange tijd niet meer. Tot ze in Antwerpen is komen wonen. Mijn vrouw heeft af en toe contact met haar. Toen ik haar opbelde om toch nog eens na te denken over enkele prima kandidaten, zei ze ja. Daar moet je veel culot voor hebben en veel zelfspot. Ik vond dat ontzettend charmant.”

2008 is overigens het Jaar van de Rat. “Ik ben zelf een Rat. En Yves Leterme ook. En Filip ook,” weet Geert Hoste. “Maar ik vind het geen aangenaam beest. En zolang Trudy (de geit van premier Leterme, nvdr) nog in volle gezondheid is, mocht ik de kans niet laten liggen om er het Jaar van de Geit van te maken.”