Drie organisatoren van neonaziconcerten verhoord

Het federaal parket en het gerecht van Veurne hebben dinsdag drie mannen opgepakt die neonaziconcerten zouden georganiseerd hebben. Na huiszoekingen en een verhoor mochten twee van hen beschikken. Eén verdachte, een Antwerpenaar, werd overgebracht naar de gevangenis. Een Limburger kwam in 2003 op als kandidaat van het VB en werd vandaag uit de partij gezet.

pirombouts

De drie verdachten zouden onder meer het concert van Blood & Honour (foto) in Diksmuide geregeld hebben. Agenten in burger stelden daar inbreuken vast tegen de racismewet.

Huiszoekingen

De verdachten komen uit West-Vlaanderen, Antwerpen en Limburg. Hun huizen werden doorzocht. Zij zouden eerder ook al concerten georganiseerd hebben in Kortrijk en Lebbeke.

Claude Marinower (Open VLD): “In landen zoals Duitsland worden dergelijke concerten gewoon stil gelegd door de politie. Zij omsingelen de zaal en het concert wordt stilgelegd. Dit moet ook kunnen in België. Er bestaat geen enkele aanvaardbare reden dat België en meer bepaald Vlaanderen verder een trekpleister zou blijven voor bijeenkomsten van neonazi’s van over heel Europa.”

Lees ook: Vlaams Belang zet neonazi uit partij

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer