Verongelukte Bernard was in alles zeer behoedzaam

In de nacht van vrijdag op zaterdag is een 17-jarige fietser uit Hasselt om het leven gekomen bij een verkeersongeval. Scoutsleider Bernard Vols kwam op het kruispunt van de Prins Bisschopssingel en de Kliniekstraat in botsing met een terreinwagen.

ghouben

Voor het slachtoffer kwam alle hulp te laat. Bernard Vols (foto) was op de terugweg van een scoutsvergadering.

Gegrepen bij het oversteken

De politie vermoedt dat de jongen uit de richting van de A. Van Loonstraat kwam, de 26-jarige bestuurder uit Lanaken kwam uit de richting van de Gouverneur Roppesingel. De fietser werd gegrepen bij het oversteken van het kruispunt.

Eén van beide weggebruikers is vermoedelijk door het rode licht gereden. Uit de eerste bevindingen bleek dat de bestuurder van de terreinwagen niet te snel reed.

"Moeilijk te vatten"

Bernard Vols is de oudste zoon van Frank Vols, directeur van de dienstengroep Sofim van Unizo. Hij was leider van de welpen bij Scouts Lod Lavki in Hasselt. “Hij kon met iedereen overweg en was een intelligente knaap. Zijn dood is moeilijk te vatten voor ons”, drukt groepsleider Dries Dehaese de verslagenheid bij de scouts uit.

"Verantwoordelijke kerel"

“Hij was altijd een verantwoordelijke kerel”, zegt vader Frank Vols. Bernard was de zoon van Frank Vols, voormalig directeur van UNIZO Limburg en huidig directeur van dienstengroep Sofim van Unizo. “Hij had net zijn vleugels uitgeslagen”, zegt hij. “Vier weken geleden was hij begonnen met zijn studies Rechten aan de VUB. Hij was altijd een heel verantwoordelijke kerel, nooit onbesuisd, in alles wat hij deed.”

“Hij was de oudste thuis. Zijn broertje en zusje konden áltijd op hem rekenen. Zijn totem bij de scouts was Behoedzame Prairiehond. Dat zegt toch genoeg? Hij moest zaterdag om 2 uur thuis zijn. Wel, om 1.30 uur was hij al op de terugweg.”

Lees meer in de krant.

Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio