Walibi gooit fonkelnieuwe Vertigo op schroothoop

De peperdure en spectaculaire attractie Vertigo in het pretpark Walibi in Waver wordt afgebroken. De Vertigo werd in mei al na tien dagen draaien gesloten wegens problemen.

ssimons

Na maanden gesleutel en veel tests in de loop van september, kwam de directie tot de conclusie dat de attractie niet honderd procent betrouwbaar is. Vandaar de beslissing om het hele gevaarte te demonteren. De afbraak zal meerdere maanden in beslag nemen. In mei was aan een van de gondels een afwijking vastgesteld. Na analyse bleek het om vroegtijdige slijtage van bepaalde onderdelen te gaan.

De Vertigo, een soort kruising tussen een kabelbaan en een rollercoaster, zorgde al sinds dag één voor technische problemen. De opening moest telkens weer worden uitgesteld, er waren geregeld pannes en de capaciteit was ontoereikend. Pas in mei van dit jaar besloot Walibi de Vertigo eindelijk open te stellen voor het publiek. Dat gebeurde met veel vertoon, met Jean-Claude Van Damme als gastvedette.

Demontage

De pret duurde maar tien dagen. Nieuwe tests brachten geen bevredigend resultaat. “We beginnen met de demontage in november”, verklaarde woordvoerster Caroline Crucifix. De beslissing is samen met de fabrikant genomen. Voorlopig komt er niks in de plaats.

De Vertigo zou het park niet in de problemen hebben gebracht. ”De financiële resultaten zijn zelfs wat beter dan vorig jaar.” Het wisselvallige weer in de zomer is voor de pretparken een zegen geweest.

Meer over Walibi