Erik Wijmeersch haalt zwaar uit naar dokter Theo Lebon

Twee weken geleden kondigde ex-spurter Erik Wijmeersch bij zijn afscheid een biografie aan. Vandaag ligt het boek 'Puntjes op de ij. Over records, vrouwen en doping' in de boekhandel. Wij konden het gisteren al inkijken en Wijmeersch er zelf over aan het woord laten.

wverhaert

Sommige Vlaamse sporters hebben een paar weken met dichtgeknepen billen gewacht op dit boek. Zij kunnen hun spieren weer ontspannen. Er wordt geen enkele naam van een sporter in verband gebracht met doping. Wijmeersch haalt echter zwaar uit naar dokter Theo Lebon uit Meerhout. Hij beschuldigt de dokter er onverbloemd van dat hij hem groeihormoon toediende en aan andere verboden middelen hielp van 1998 tot 2001.

Theo Lebon en Renno Roelandt

Toen Wijmeersch twee jaar geleden twaalf dagen in de cel belandde, werd ook dokter Lebon voorgeleid en nadien onder voorwaarden vrijgelaten. Wijmeersch verwijt Lebon ondermeer dat hij hem toen bij de speurders aan de galg praatte om zijn eigen onschuld staande te houden. De uithalen naar dokter Renno Roelandt, die hij twee weken geleden al deed, staan ook in het boek. Op dat vlak dus weinig nieuws.

Patrick Stevens

Ander ’slachtoffer’ is Patrick Stevens, die hij als mens maar minnetjes vindt. De rest van het boek omvat een ruim relaas van zijn gevangenschap en de ondervragingen in 2006, heel veel uitleg over zijn dopinggebruik, enkele spitante verhaaltjes over fuivende atleten en over zijn eigen uitspattingen, tot details over zijn dure hoerenbezoeken toe.

Lees het interview in de krant.