"Door Citibank ben ik 20.000 euro kwijt"

Print
"Door Citibank ben ik 20.000 euro kwijt"

Door Citibank ben ik 20.000 euro kwijt

Genk - “20.000 euro ben ik kwijt omdat Citibank mij met misleidende praatjes een onveilige belegging heeft aangesmeerd”, zucht Genkenaar Jos Poelmans (63).

Poelmans laat het hier niet bij en wil alle gedupeerden van Citibank verzamelen en een rechtszaak aanspannen tegen de bank.

“Schandalig vind ik het hoe Citibank ons misleid heeft”, zucht Genkenaar Jos Poelmans (63). “Ik ben al 41 jaar klant bij Citibank en als bedankje smeren ze mij een onveilige belegging aan.” Jos Poelmans’ vrouw, die thuis de bankzaken regelt, krijgt begin dit jaar in het Genkse kantoor van Citibank verschillende keren het advies dat zij en haar man beter een deel van hun spaargeld zouden beleggen. “Omdat Citibank maar bleef aandringen, hebben we op 30 juni dan toch maar besloten 20.000 euro te beleggen”, zegt Poelmans. “Citibank drukte ons op het hart dat het om een veilige Europese belegging ging. Er was geen enkel risico aan verbonden want er was honderd procent kapitaalsgarantie en ze garandeerden ons aantrekkelijke intresten.”

Rechtszaak

Tot Poelmans vorige week een brief in de bus kreeg met de boodschap dat de kans groot is dat hij zijn 20.000 euro voor goed kwijt is. “In die brief staat dat het faillissement van de Amerikaanse bank Lehman Brothers tot gevolg heeft dat ik mijn geld waarschijnlijk nooit meer ga terurgzien. In de brief distantieert Citibank zich ook volledig van elke verantwoordelijkheid. Niet zij maar Lehman Brothers is de garantiegever. Maar tijdens ons gesprek met Citibank is met geen woord gerept over Lehman Brothers. Als ik had geweten dat die Amerikaanse bank de garantiegever was, had ik mijn geld nooit belegd.”

Lees meer in Het Belang van Limburg

Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio