Patrick Reygel is jeugdvrijwilliger van het jaar

Zaterdagavond is in Hasselt de eerste ‘jeugdvrijwilliger van het jaar’ gekozen. Die eer was weggelegd voor Patrick Reygel, scoutsleider bij Lod Lavki.

“Patrick is iemand die altijd bereid is om zich in te zetten voor onze groep, of het nu plezant werk is of niet”, vertelt Dries Dehaese, één van de medeleiders die hem namens de leiding nomineerde. “Qua engagement, motivatie en inzet is er binnen onze groep echt niemand die aan hem kan tippen. Onze ‘Kinky Paling’, zijn totem, is gewoon van levensbelang voor onze groep.”

“Iets minder zal ook wel goed zijn”, lacht Patrick. “Maar het klopt dat de scouts heel belangrijk zijn voor mij. Ze mogen mij altijd bellen. Misschien daarom dat ik niet echt tijd heb voor een lief.”

Misschien vervelend, want naast de eer kreeg Patrick van jeugdschepen Valerie Del Re een eigen speelplein met zijn naam en een verwennacht voor twee in Hassotel. “Dat speelplein ligt achter het ontmoetingscentrum van de Catharinawijk, daar kunnen ze voortaan op het Patrick Reygel-speelplein ravotten. Dat pleintje ligt immers het dichtst bij onze lokalen. Voor de overnachting ben ik nu naarstig op zoek naar een vriendin. Het valt me trouwens op hoeveel meisjes zich plots melden.”

DJ

Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio