Politiezone GAOZ hervormd

De politiezone GAOZ gaat volledig hervormd worden. De verschillende diensten smelten samen en worden ondergebracht in vier verschillende sectoren. Dat moet leiden tot een betere informatiestroom tussen de diensten en een nauwere band met de bevolking.

Korpschef Frank Mulleners maakte de plannen vrijdagavond bekend tijdens het jaarlijkse politiefeest. “Momenteel werken we met verschillende diensten zoals interventie, recherche en wijkdienst, die actief zijn in het hele gebied van de zone GAOZ. In de toekomst gaan we onze zone opdelen in vier verschillende sectoren: een noordelijk deel met Opglabbeek; een oostelijke sector met As; een zuidelijke sector met Zutendaal, en een sector met het centrum en het westelijk deel van Genk. Al onze diensten worden gesplitst in vier, zodat ze in elke sector vertegenwoordigd zijn. Bovendien zullen al die diensten samensmelten en zich concentreren op de sector waarin ze actief zijn. Het grote voordeel is dat er een betere informatiestroom is tussen de diensten.”

Communicatie

Mulleners: “Bovendien zullen de agenten veel beter op de hoogte zijn van wat er reilt en zeilt in hun sector. Ze staan ook veel dichter bij de bevolking, en ook de communicatie verbetert.”

Kaderpersoneel

De hervorming brengt ook infrastructurele wijzigingen met zich mee. Zo zullen de diensten van elke sector samengebracht worden in één lokaal. “Die omvorming vergt heel wat voorbereiding. Daarom plannen we de lanceerdatum op 1 januari 2010. Voor de gewone agent verandert er niet zo veel, voor het leidinggevend kader wel. Als bijvoorbeeld de dienst wijkpolitie niet meer bestaat, wordt die leidinggevende functie ook overbodig. Iedere sector krijgt wel een commissaris aan het hoofd.”

Chris NELIS

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Lees meer