VRT lanceert digitale Canvas+

De VRT lanceert vandaag Canvas+ en Ketnet+. Dat zijn de extra zenders die worden aangeboden aan wie digitaal televisie kijkt.

ssimons

Eerder lanceerde de VRT al Eén+, waarop de Tour de France en de Olympische Spelen in HD (Hoge Definitie) te zien waren. In de toekomst zullen op die zender volledige debatten in het parlement uitgezonden worden.

Méér Canvas

"De programmering van Canvas+ is complementair met die van het ‘moedernet’, vertrekt vanuit de actualiteit, en vergroot de beleving van de kijker door een extra ‘live-gevoel’ te creëren. De programma’s van Canvas+ sluiten naadloos aan bij die van Canvas en bieden de Canvaskijker inhoudelijke meerwaarde bij het aanbod van het moedernet. Canvas+ maakt vaste afspraken met de kijker, maar is tegelijk flexibel. Thema’s zijn: actualiteit, sport, film, cultuur, geschiedenis en wetenschap. Kortom: Canvas+ is, zoals de naam het zegt, méér Canvas," klinkt het.

Wat is er te zien?

Op maandag- en donderdagavond zijn er documentaires met maatschappelijke inslag te zien, op dinsdag en vrijdag brengt Canvas cultuurprogramma’s. Op woensdag en zaterdag is er sport. Op woensdag is dat evenwel alleen zo indien er op het moedernet Canvas zelf geen sport is. Als dat wel het geval is, dan programmeert Canvas+ als alternatief een film.

De zaterdagavond van Canvas+ is voorbehouden aan de binnenlandse zaalsporten in Sporza (afwisselend volleybal, basketbal en handbal). Op zondag zijn er documentaires over (natuur)wetenschappen en geschiedenis.

Hoe kan ik kijken naar Canvas+?

In Vlaanderen (BelgacomTV, Telenet en Indi):

• Stem via je digibox af op Canvas • Druk op de rode knop om digitaal te ontkoppelen naar Canvas+ • Bevestig je keuze met een druk op de ‘OK’-knop • Je kan nu naar Canvas+ kijken • Gebruik de rode knop om opnieuw naar Canvas over te schakelen.

In Brussel: digitale Canvas-kijkers van BelgacomTV en Telenet gaan op dezelfde manier als hierboven te werk. Klanten van VOO kunnen kijken via het extra kanaal 52 of 252. Voor Coditel gaat het om het extra kanaal 999.