Kevin Oris duwt zijn ex-ploeg kopje onder: 2-0

Kevin Oris

(foto)

kreeg zijn eerste kans bij de eerste elf van Bergen en greep die met beide handen. Na een twintigtal minuten kopte hij een inswinger van Cordaro hoog tegen de touwen kopte. Meteen ook zijn eerste treffer voor de dertiende club uit zijn loopbaan.

pirombouts

De thuisploeg animeerde van meetaf de flanken via het duo Dahmane - Cordaro en verzorgde in tegenstelling tot de bezoekers aardig het samenspel. De lokale druk steeg alsmaar en Sierens beperkte de schade toen hij een verraderlijke, botsende kopstoot van Jarju nog voor de lijn kon wegwerken.

Herpoel redt

Op een vroege prikaktie van Mulisa na kon Roeselare geen vuist maken. Net voor de koffie glipte duivel-doet-al Tanghe toch door de mazen van het net na een haarfijne deviatie van Mulisa, maar Herpoel wist raad met de tweede bezoekende doelpoging.

Eindelijk wat meer evenwicht na de pauze, al moest Sierens ver van zijn doel een uitval van Cordaro verijdelen. De thuisploeg gaf terrein prijs in het middenveld, in de hoop zo beter de tegenaanvallen te kunnen inluiden. Het bezoekend samenspel kreeg meer allure, maar de laatste voorzet verdween te vaak in de wildernis. Zo verloor Ouattara rond het uur na een snedige uitval een beter geplaatste Dissa uit het oog.

Strafschop in slotfase

Balans van negentig minuten voetbal: twee kansen voor de thuisploeg, geen enkele voor de Flandriens, die na een ongelukkige hands van Mulisa nog een strafschop moesten slikken.

Scheidsrechter: Bylois. Toeschouwers 3.000. BERGEN: Herpoel, Brahami, Buysens, Mirri, Hatchi, Cordaro, Ragued, Okkonen; Dahmane (79' Fleurival), Oris (87' Gueye), Jarju (67' Diane). ROESELARE: Sierens, Goossens, Mirvic, Oliseh, Daineche (74' Tokpa), Ouattara, Provoost, Tanghe (49' Papassarantis), Hietanen (52' Lutun); Mulisa, Dissa. Doelpunten: 22' Oris 1-0, 82' Brahami (strafschop) 2-0. Gele kaarten: 22' Oliseh, 44' Okkonen, 60' Daineche, 82' Mulisa. Rode kaarten: 89' Oliseh (2x geel).

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Lees meer