Zulte Waregem verslaat Tubeke met kleinste verschil

Andrea Mbuyi-Mutombo brak de ban in een partij op het niveau van de magere bezoekende debutant. Goed voetbal brachten beide ploegen in de eerste helft niet. Met veel inzet haalde het bescheiden Tubeke de pauze zonder tegengoal, maar dat had vooral te maken met het inspiratieloze spel van Zulte Waregem.

pirombouts

Pas tien minuten voor de pauze was er even een Roelandts-moment: eerst trapte Kevin (foto) naar de lage hoek, waar Ardouin de bal uit wegduwde, daarop kopte hij de cornerbal in, maar nu tipte de doelman die bal over.

Peptalk van Dury

Francky Dury verving de koffie voor een potje peptalk waarna zijn team met betere ideeën terugkeerde. Matton kon een voorzet van Leye net niet in doel duwen, erger nog: D'Haene trapte een vrijschopbal van Reina vanop drie meter nog naast.

Maar de druk was er inmiddels en toen Mbuyi-Mutombo op pass van Roelandts mocht aanbenen en aanleggen, ging die bal eindelijk tegen het net. Ardouin (want nu heeft Tubeke een echte keeper) redde nog met de vuisten een vlam van Matton, ging tijdig plat op een schuiver van Subotic en duwde even later ook een felle lel van de Bosnische Zwitser uit zijn doel.

Villano

Tubeke had amper iets in huis om een gelijkmaker te claimen. Alleen een vlam van Villano en op de valreep nog een behoorlijk dreigende knal van Perbet deden Bossut handelend ingrijpen.

Eddy STIENISSEN

Scheidsrechter: Van De Velde. Toeschouwers: 5.500. ZULTE WAREGEM: Bossut, Van Zundert, D'Haene, Colpaert, Reina, Matthys (72' Subotic), Matton, Van Nieuwenhuyze, Roelandts, Mbuyi-Mutombo (63' Meert), Leye (86' Berrier). AFC TUBEKE: Ardouin, Vandelanoitte (76' Karaca), Neels, Barisic, Mvuezolo, Dufer, Haydock (67' Ramael), Beynié, Villano, Thiago (55' Perbet), Diafutua. Doelpunten: 53' Mbuyi-Mutombo 1-0. Gele kaarten: Colpaert, Barisic, Mvuezolo, Reina.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Lees meer