Kortrijk verrast Charleroi in eigen huis: 1-2

KV Kortrijk heeft zijn prima seizoensstart doorgetrokken op Mambour met een gouden driepunter. Daardoor nestelen de Van Haezebroeck-boys zich in de subtop, terwijl de Zebra's volgende week in Bergen een degradatietreffen wacht.

pirombouts

Mollez moest zich onmiddellijk onderscheiden op afstandsschoten van Mujangi Bia en Chakouri, terwijl Kums iets te doorzichtig naar de winkelhaak richtte. Yajour dwong Mollez tot een save en Yajour miste een open kopkans.

Kortrijk speelde goed mee, maar faalde in de zone van de waarheid. Getuige Kums, die over een inlegbal struikelde. Bakx (foto) stuurde Kums nog alleen richting Laquait, maar de Franse doelwachter stopte diens poging met de voet. Aan de overkant ranselde Mollez een poging van Yajour uit de korte hoek.

Kéré helpt KVK

Na de pauze opende Makiese de debatten met een schot net over. En toen besloot jubilaris Kéré (250ste match) rood-wit een handje te helpen. Kums zat tussen diens voorzet en Bakx sleepte de openingstreffer tegen de netten. De Zebra's reageerden met een vrije trap van Smolders, die net boven de winkelhaak stierf.

Bakx probeerde iets later Kums te bereiken, maar Laquait zat er goed tussen, terwijl Orlando zijn voorzet-schot net naast krulde. Mollez ging goed plat op een poging van Habibou en zag een plaatsbal van Mujangi Bia net naast gaan.

Coulibaly nekt Charleroi

Maar aan de overkant liet Kums na de Zebra's de definitieve doodsteek toe te brengen. Toen de ex-Anderlechtenaar Coulibaly met een lange voorzet bediende, tekende de Senegalees het doodvonnis van Charleroi. De tegentreffer van Tim Smolders was nog maar een doekje voor het bloeden.

Luc ERALY

Scheidsrechter: Bourdouxhe. Toeschouwers: 7.540. CHARLEROI: Laquait, Chakouri, Kéré, Vandenbroeck, Sbaï, Smolders, Chabaud, Sergio (59' Orlando), Mujangi Bia, Makiese (68' Habibou), Yajour (68' Théréau). KV KORTRIJK: Mollez, De Ly, Demets, Verbrugghe, Hempte, Calvo, Guédioura (15' Fontenette), Belhocine, Kums (92' Kayouté), Coulibaly, Bakx (73' Vermast). Doelpunten: 51' Bakx 0-1, 83' Coulibaly 0-2, 89' Smolders 1-2. Gele kaarten: Makiese, Verbrugghe, Sbaï, Chabaud.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Lees meer