Lokeren opnieuw gelijk tegen Cercle Brugge: 1-1

Lokeren is alweer aan een reeks gelijkspelen begonnen. Tegen Cercle zorgde Maazou met zijn vierde treffer van het seizoen voor het derde gelijkspel van de Oost-Vlamingen.

pirombouts

Bezoeker Cercle Brugge was aanvankelijk de toonaangevende ploeg, evenwel zonder voor veel doelgevaar te kunnen zorgen. Toch kwam het elftal van trainer Glen De Boeck op het halfuur verdiend op voorsprong. Iachtchouk kon zich op links doorzetten en speelde De Smet vrij. Die liet de kans niet liggen om Copa het nakijken te geven.

Maazou

De bezoekers konden die voorsprong echter niet lang vasthouden, want Lokeren reageerde prompt. Goed tien minuten later was de score al in evenwicht. De Nigerese spits Maazou tekende met een fraai kopbaldoelpunt, zijn vierde seizoenstreffer al, voor de gelijkmaker. De voorzet kwam van El Mouataz. Zelfde Maazou en ook Mbayo kwamen even later nog dicht bij de 2-1, maar lieten de kans liggen.

Cercle Brugge was ook in de beginfase van de tweede helft de betere ploeg en Iatchtchouck kreeg een goede kans op 1-2, maar besloot voorlangs. Voor het overige kon de door aanvoerder Doll goed georganiseerde Lokerse afweer de bezoekers op afstand houden.

Snelders

Glen De Boeck wilde meer dan een gelijkspel en bracht met Snelders nog een extra aanvaller in. Maar de verdediging van Lokeren gaf geen krimp meer. Ei zo na geraakte Lokeren nog, onverdiend, aan de zege, maar Portier kon het schot van de ingekomen Golan in extremis afweren.

De vierde seizoenstreffer van Mouassa Maazou was dus meteen goed voor het derde gelijkspel van Lokeren.

Danny DE TRAZEGNIES

Scheidsrechter: Flament. Toeschouwers: 5.593. LOKEREN: Copa, Dupré, Doll, Tiko, El Mouataz, Mbayo, Overmeire, Pavlovic, Carevic, Camara, Maazou. CERCLE BRUGGE: Verbist, Boi, Portier, Viane, Nyoni, Gombami, Serebrennikov, Sergeant, De Smet, Iachtchouck, De Sutter. Doelpunten: 31' De Smet 0-1, 42' Maazou 1-1. Gele kaarten: Camara (fout), Pavlovic (fout), Muharemovic (fout), Doll (fout). Rode kaarten: 90' Muharemovic (2x geel, overtreding). Vervangingen: 63' Carevic door Muharemovic, 74' Gombami door Snelders, 80' Pavlovic door Demiri, 43' Camara door Golan.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Lees meer