Wesley Sonck brengt Westerlo op de knieën: 2-0

Met twee doelpunten van Wesley Sonck

(foto)

heeft Club Brugge Westerlo verslagen. Club speelde niet meteen een superknappe wedstrijd, maar het toonde zich wel efficiënt. Met een 7 op 9 kunnen de Bruggelingen met vertrouwen naar de Europese terugwedstrijd tegen Bern toeleven.

pirombouts

In voetbal draait het om resultaten. Wat dat betreft kon Club halfweg niet klagen. Dankzij ingebeeld handspel van Tomou ging de bal na een kwartier op de stip. Een cadeau dat Sonck niet liet liggen.

Voor de rest kreeg vooral Westerlo enkele aardige kansen kreeg. De klus afmaken was er echter niet bij. Na een rush op links draaide Ruiz vroeg in de wedstrijd de bal voorbij de kruising. Stijnen stopte een schot van Adams, ging plat op een schuiver van Tomou en pakte schoten van Ruiz en Sarki.

Strafschop

Club had scheidsrechter Nzolo nodig om voor het eerst voor animo te zorgen. Na ingebeeld handspel van Tomou de bal op de stip legde. De strakke strafschop van Sonck verdween via de vingertoppen van De Winter in doel.

De Bruggelingen kreeg nog twee kansen. Een goed uitgekomen De Winter stopte een liftballetje van de vrij gespeelde Geraerts en net voor de rust werd aan de tweede paal een schot van Vargas geblokt.

Opnieuw Sonck

Na de rust stak Club er meer vuur in. Vargas zette onmiddellijk twee man in de wind en besloot voorlangs. Geraerts vond wat later De Winter op zijn weg. Sonck zorgde voor de beslissing met een schot van op de rand van de rechthoek in de kruising. Akpala, Vargas en de ingevallen Blondel lieten nog aardige kansen onbenut.

Club is klaar om donderdag Bern te ontvangen. In de slotfase kreeg uitblinker Sonck zijn applausvervanging.

Dirk MEULDERS

Scheidsrechter: Nzolo. Toeschouwers: 24.977. CLUB BRUGGE: Stijnen, Demets, Simaeys, Alcaraz, Evens, Vargas, Clement, Geraerts, Dirar, Akpala, Sonck. WESTERLO: De Winter, Van Aundenaerde, Wils, Van Kerckhove, Delen, Sarki, Adams, Modubi, Farssi, Tomou, Ruiz. Doelpunten: 15'(strafschop) en 65' Sonck 2-0. Vervangingen: 66' Sarki door Sotil, 73' Modubi door Zelenka, 80' Dirar door Blondel, 80' Sonck door Chavez, 84' Clement door Leko. Gele kaarten: Tomou (sierduik), Simaeys (fout).

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Lees meer