Nicole Cooke is wereldkampioene wielrennen

Olympisch kampioene Nicole Cooke is in het Italiaanse Varese wereldkampioene geworden op de weg. De 25-jarige Britse was de beste van een kopgroep van vijf. Het zilver was voor de Nederlandse Marianne Vos, het brons voor de Duitse Arndt.

pirombouts

In een razend spannende slotfase ging de 21-jarige Vos ervandoor op de slotklim. Ze sloeg meteen een kloof van zo'n tien seconden, maar werd nog bijgehaald door haar concurrentes. Het Duitse duo Judith Arndt en Trixi Worrack speelden het spel slim. Worrack ging ervandoor, maar Vos reed het gat dicht.

Johansson

In de slotkilometer knalde de Zweedse Emma Johansson weg. Worrack ging er alleen achter, een zelfzekere Vos nam de Britse Cooke en de Duitse Arndt op sleeptouw. Judith Arndt vlamde op en over Johansson en Worrack. Vos kwam uit het wiel van Arndt, maar zette haar spurt van te ver in.

Nicole Cooke ging in de laatste vijftig meter op en over Vos. De 25-jarige Britse is na olympisch nu dus ook wereldkampioen. Het is haar eerste wereldtitel, na twee bronzen medailles en één zilveren.

Onze landgenote Grace Verbeke was beste Belgische met een zestiende plaats.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Lees meer