Paul Newman (83) wisselt het tijdelijke voor het eeuwige

De legendarische Amerikaanse acteur Paul Newman is zaterdag op 83-jarige leeftijd overleden. De Oscarwinnaar, die menig vrouwenhart stal met zijn prachtige blauwe ogen, stierf na een slepende ziekte.

pirombouts

Newman schitterde in talloze films, waaronder 'Butch Cassidy and the Sundance Kid', 'The Hudsucker Proxy' en 'Road to Perdition'. De jongsten onder ons konden hem onlangs nog horen als de stem van de oude Doc Hudson in de animatiefilm 'Cars'. Het was zijn laatste rol.

The color of money

Newman, die getrouwd was met actrice Joanne Woodward, won in 1987 met 'The color of money' een Oscar voor beste mannelijke acteur. Hij speelde daarin naast een toen 24-jarige Tom Cruise. Hij werd in totaal tien keer genomineerd voor een Academy Award.

In een recent verleden waagde Newman zich nog in de autosport. Hij werd ooit tweede in Le Mans en dertien jaar geleden won hij de 24 uur van Daytona. Hij was toen al 70. Hij had de laatste jaren een eigen raceteam en onder meer huidig F1-rijder Sebastien Bourdais onder zijn hoede.

Newman overleed zaterdag op 83-jarige leeftijd aan de gevolgen van longkanker. Bekijk hieronder een interview met Newman toen hij vorig jaar te kennen gaf dat hij stopte met acteren, via YouTube.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer