Wilfried Martens trouwt met Miet Smet: bekijk de foto's !

Oud-premier Wilfried Martens stapte vandaag opnieuw in het huwelijksbootje. De 72-jarige Martens trouwde om half één met zijn oud-partijgenote Miet Smet (65). Het huwelijk tussen de beide ministers van Staat vond plaats in Lokeren en werd bekrachtigd door burgemeester Anthuenis.

pirombouts

Miet Smet trouwde voor het eerst. "Ik had nooit gedacht dat ik nog zou trouwen, maar nu het gebeurd is, ben ik heel gelukkig", vertelde Smet aan de uitgang van het stadhuis. De 72-jarige Martens is aan zijn derde huwelijk toe. "Het is een uiterst gelukkig moment in ons leven en de bevestiging van een jarenlange, goede samenwerking", gaf hij mee.

CVP-Jongeren

Martens en Smet zaten samen bij CVP-Jongeren. Toen Martens trouwde met zijn oud-kabinetsmedewerkster Ilse Schouterden, waarmee hij drie kinderen heeft, zwelden de geruchten aan als zouden Smet en Martens al lang een affaire hebben.

Martens was 13 jaar lang premier van ons land en leidde negen regeringen. Smet zat vier keer in zijn regering als staatssecretaris voor Milieu en Sociale Ontvoogding. Ze was onder Dehaene ook minister van Tewerkstelling en Arbeid en Gelijke Kansen.

Vijf kinderen

Op dit ogenblik is Smet nog steeds Vlaams parlementslid. Martens is alleen nog Europees actief, als voorzitter van de EVP. Het koppel zou gaan wonen in Lokeren.

Wilfried Martens heeft vijf kinderen: twee bij zijn eerste vrouw, Lieve Verschroeven, en drie bij Ilse Schouteden. Schouteden en Martens gingen vorig jaar uit elkaar, na negen jaar huwelijk.

Onze fotograaf Geert De Rycke was zaterdagmiddag op post aan het stadhuis in Lokeren.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer