Kruidenier sluit twee agenten op bij controle

Twee politiemannen werden donderdag bij een controle van een kruidenier in Borgerhout aangevallen en opgesloten door de zaakvoerder en zijn broer. Een agente liep daarbij een scheur in de pols op en is minstens één maand werkonbekwaam.

mgeysmans

Een inspecteur en een agente van de lokale politie stapten donderdagmiddag een kruidenier aan de Statielei in Borgerhout binnen. De 27-jarige zaakvoerder volgde de voorschriften niet met betrekking tot het uitstallen van zijn waren voor de winkel en er werd een afspraak gemaakt om daarover eens te praten.

Zaakvoerder

Vervolgens trokken de twee politiemannen naar een tweede kruidenierszaak in dezelfde straat. De man achter de toonbank kon niet met documenten aantonen dat hij uitbater was. Plots stapte de eerste kruidenier binnen. Hij was niet alleen ook hier zaakvoerder, maar plots ook heel wat minder vriendelijk.

Vrijheidsberoving

Hij en zijn 22-jarige broer die ook opdook, vielen de twee agenten aan. Die werden onder meer geduwd en geïmmobiliseerd. Daarna werden de politiemannen door de broers opgesloten in de kruidenierszaak. En dat is een misdrijf, want wederrechtelijke vrijheidsberoving.

Geweldpleging

Andere agenten, in bijstand geroepen, konden hun collega’s bevrijden. In het ziekenhuis bleek dat de ene, een 46-jarige agente, een scheur in de pols had. De kruidenier en zijn broer werden gearresteerd. Ze kwamen trouwens eerder in aanraking met de politie, onder meer voor geweldpleging en diefstal. De bediende in de tweede zaak kon ontkomen. Het ging allicht om een illegaal of zwartwerker.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer