C&A stopt met verkoop 'verwarrende' hondenconfectie

Ondanks het grote succes stopt kledingketen C&A met zijn confectielijn voor keffertjes. De hondentruitjes, -sjaaltjes en -paraplu’s veroorzaakten verwarring bij sommige klanten die dachten dat het om baby-artikelen ging.

mgeysmans

C&A lanceerde de hondenkleding dit jaar in alle stilte. Met zijn confectietruitjes voor zeven euro per stuk vormde het een gezonde tegenhanger van de dure exclusieve winkels als Baziel en Blanche van Phaedra Hoste. Maar baasjes die een betaalbare outfit voor Fifi willen, moeten zich reppen, want de rekken in C&A worden niet meer aangevuld.

Funartikel

“We hebben die hondencollectie twee keer als een funartikel ingebracht”, vertelt Ingrid Heymans van de klantendienst. “C&A wilde niet echt de confectiemarkt voor honden veroveren. Er komt voorlopig geen vervolg meer. Er zijn wat opmerkingen gekomen van klanten, en het lijkt bij nader inzien toch beter om ons tot mensenspul te beperken. Die beslissing heeft niets met een tegenvallende verkoop te maken, integendeel.”

“O, stopt het?” vraagt de kassierster van de C&A op de Meir in Antwerpen een beetje ontgoocheld. De hondenvestjes en -hemdjes hangen centraal aan de kassa en kosten allemaal zeven euro. “Spijtig, want er is veel vraag naar.” Een andere verkoopster valt dan weer uit de lucht als we vragen waar de hondenkleding hangt. “Ik wist niet eens dat wij dat verkopen”, zegt ze.

Hondensofa’s

Wat vinden de gespecialiseerde hondenboetieken eigenlijk van die democratisering van de markt? “Ik heb er geen bang van, het is kwalitatief een ander marktsegment”, vertelt Sarah Vernimmen van honden- en kattenboetiek SisterDogs op de Waalse Kaai in Antwerpen. “C&A is niet de enige. Aveve begint ook hondenkleding te verkopen en Ikea exploreert volop de interieurmarkt voor huisdieren. Je kan er nu ook al sofa’s of bedden voor honden en katten kopen.”

Greet Weyns van The Doggy Shop in Lier schrikt niet dat C&A stopt met hondenkleding. “Dat is toch een aparte branche hoor. De klant heeft een intensievere begeleiding nodig. Een hondentrui mag je bijvoorbeeld nooit een maat te groot kopen, zoals je bij een kindertrui wel eens doet. Als het truitje slobbert, heeft de hond het kouder mét trui dan zonder.”

Lees het volledige artikel in de krant.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer