Politie ‘schorst’ kapitein Bachar van Forcom Antwerpen

Topspeler Karim Bachar speelde vrijdagavond niet mee met Forcom in de match tegen Sahin 05 Hasselt. Ziek, luidde het. Naar eigen zeggen wil de kapitein eerst opheldering over het vermeende gesjoemel bij de zaalvoetbalclub. Maar de waarheid ligt elders. Na een urenlang verhoor door de federale recherche werd hem verzocht voorlopig geen contact meer te hebben met zijn ploeggenoten.

mgeysmans

“Karim heeft zich ziek gemeld. Hij zou een keelontsteking hebben.” Zo verklaarde Forcom-trainer Carmelo Nieddu het forfait van zijn sterspeler vrijdagavond twee uur voor de match tegen Hasselt. Bachar, ook sp.a-gemeenteraadslid in Antwerpen, zat zelfs niet in de tribune. “Ik speel niet zolang er geen duidelijkheid is in de zaak rond Forcom Antwerpen”, verklaarde hij zelf. Meer wilde hij niet kwijt.

Verhoring

Toch is er meer aan de hand. Karim Bachar werd woensdag urenlang verhoord door de federale recherche die het onderzoek naar het financieel gesjoemel bij Forcom voert. Naar verluidt mocht hij pas na middernacht naar huis. Bij het afscheid kreeg hij van de speurders het vriendelijke maar dwingende verzoek om voorlopig geen contact te hebben met zijn ploeggenoten. Wellicht omdat ook hen nog een verhoor wacht. Trainer Nieddu kwam woensdag ook al aan de beurt.

Recherche

Ondertussen werd vrijdag bekendgemaakt dat het Comité P op vraag van burgemeester Patrick Janssens (sp.a), lokale politiechef Eddy Baelemans en recherchebaas Guy Vreys de volledige lokale recherche van de Antwerpse politie doorlicht. Daar werken goed tweehonderd mensen.

Lees het volledige artikel in uw krant.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Lees meer