Tv-debat tussen Obama en McCain levert geen winnaar op

Deze nacht vond het eerste grote tv-debat plaats tussen de twee presidentskandidaten Barack Obama en John McCain. Naast de financiële crisis stonden ook de oorlog in Irak, en de vijandige relatie met Iran en Georgië in de kijker. Beide kandidaten riepen zich na het debat uit tot onovertroffen winnaar.

mgeysmans

De kandidaten waren het er roerend over eens dat de VS vandaag een veiliger plaats is dan vlak na de aanslagen van 11 september 2001. Volgens Obama moet de VS echter dringend zijn imago opkrikken. "Washington wordt niet meer gerespecteerd sinds de politiek van de regering-Bush", verklaarde Obama. McCain antwoordde dan weer denigrerend dat "Senator Obama niet begrijpt dat we ons niet kunnen permitteren niet te slagen in Irak".

Denigrerend

De denigrerende toon van McCain zette zich ook in de rest van het debat verder. Zo was een veelgehoorde zin in het debat "wat senator Obama niet begrijpt…".

Ervaring

Op het einde van het debat haalde Obama nogmaals aan de verpersoonlijking van de Amerikaanse droom te zijn, terwijl McCain naar voor trad als de echte Amerikaanse man met ervaring, die er persoonlijk voor ging zorgen Amerika veilig te houden.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer