Hasselts gezin wint 4 auto's voor 4 dochters

De vier dochters van Hugo Engelen mogen hun vader op blote knieën bedanken. Hij won gisteren op Studio Brussel voor al zijn dochters een auto. “Het is er een beetje over,” zegt vader Engelen. “We denken er aan om straks één wagen aan het goede doel te schenken.

De wedstrijd was opgezet door de radiozender Studio Brussel en autofabrikant Opel onder het motto ‘win een wagen voor elk van je kinderen’.

Gisteravond was er een spannende eindstrijd te horen tussen een gezin van Ingrid Arkens en haar vijf (!) kinderen uit Tongeren en Hugo Engelen met zijn vier dochters, maar uiteindelijk ging de jackpot naar Hasselt. Eind december staan er vier Opel InTouch-exemplaren voor de deur aan de Kuringersteenweg.

“Of we ons verslikt hebben toen de finale begon?’” herhaalt Sofie Pepermans van Opel onze vraag. “Nee hoor, we hadden gerekend op maximaal zes auto’s. Een modaal Belgisch gezin kan dan wel twee kinderen hebben, we hadden wel verwacht dat vooral grote gezinnen gingen meedoen.”

Geen rijbewijs

Antrees (19), Rosanne (20), Heleen (23) en Cecilia (25) kunnen hun geluk niet op. “We hebben nog geen één van allen ons rijbewijs en ook geen auto,” zegt Cecilia. “Omdat jullie te lui zijn,” lacht mama Karin.

“Nee hoor, maar in Hasselt is alles dicht bij de deur. Ik werk in de Hotelschool en de bussen zijn toch gratis.”

Heleen is in de wolken. Ze werkt sinds september als stagiair-advocaat in Brussel. “Mijn vriend en ik waren voor een wagen aan het uitkijken, maar auto’s zijn zo duur. Als stagiair verdien je ook niet zo veel.”

Ze had wel een auto, maar daar is wat mee gebeurd een tijd geleden. “Mijn vriend reed op de autosnelweg en plots vloog de motorkap open. Hij is snel op de pechstrook moeten gaan staan. De wagen was helemaal naar de vaantjes. Herstellen was duurder dan een nieuwe kopen. Dit komt dus als een geschenk uit de hemel.” En dat bij Engelen.

Blokken

En nu moet dat rijbewijs er dus ook maar komen. “Hier gaat heel hard geblokt worden. We hebben toch tot december tijd. Dan levert Opel de auto’s pas,” zegt Rosanne.

Antrees heeft de hele radiouitzending gemist en haar nieuwe voorbeeld-wagen ziet ze alleen nog achter haar rug passeren als de fotograaf op de stoep beelden schiet. “Ik studeer burgerlijk ingenieur-architect in Leuven. De trein had vertraging. Ze hebben me gebeld in de trein. Het schijnt een mooie auto te zijn. De versie die wij krijgen is 17.000 euro waard.Je kan zelfs dvd’tjes kijken terwijl je in de wagen zit.”

Absurd

Hugo en Karin Engelen hebben zelf ook allebei een auto, aangezien ze ver van huis werken. Straks heeft het gezin er dus samen zes. Wie betaalt de verzekeringen en autobelasting? “Daar moeten ze zelf voor opdraaien hoor, maar toch is het een beetje absurd,” zegt Hugo. “Mijn twee oudste dochters kunnen hun auto gebruiken en wonen al apart. Mijn twee jongste dochters wonen nog thuis maar het zou gek zijn om hier vier auto’s voor de deur te zetten. Daarom denken we er sterk aan om straks één auto aan ‘Het Glazen Huis’ van Studio Brussel te schenken. Dan kunnen ze die veilen voor het goede doel.”

Mark VAN LUYK

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Lees meer