Joost Zweegers steunt Birmabenefiet

Op 24 oktober geeft Joost Zweegers samen met muzikant Johnny Joris een akoestisch concert in cc ‘t Poorthuis in Peer. De winst gaat integraal naar de Stichting Mimiatu die zieke kinderen in Myanmar een nieuwe toekomst bezorgt.

Kernleden van Mimiatu zijn Guido Geuns, directeur van ‘t Poorthuis in Peer, en Johnny Joris van gitaarwinkel JNR in Hasselt. Tijdens zijn reizen naar Myanmar (het voormalige Birma) werd Geuns getroffen door de vele zieke en gehandicapte kinderen die hij er zag en besloot samen met enkele vrijwilligers daar iets aan te doen. De Stichting Mimiatu heeft als doel operaties en medische verzorging van arme, kansloze kinderen te financieren.

De naam van de stichting komt van het meisje Mimiatu: het eerste kind dat met geld van de Limburgse vrijwilligers een operatie kon ondergaan. “We hopen in de toekomst zo’n 30 kinderen per jaar te kunnen helpen,” zegt Geuns. Eerder steunden de vrijwilligers de lokale bevolking met het bouwen van waterputten in droge gebieden.

Geld werd al binnengehaald met acties, zoals een grote verkoop van vinylplaten, of via private donaties. “Nu willen we de campagne van de stichting écht lanceren,” zegt Geuns. “Voor het eerst organiseren we een cultureel evenement: een concert met Johnny Joris en Joost Zweegers. Al het geld dat via het optreden binnenkomt - tickets, drank...- gaat integraal naar de zieke kinderen in Myanmar.”

Voor alle duidelijkheid: dit is géén Novastarconcert. “Joost en ik gaan een concert geven vol nummers zoals we die allebei vroeger op straat speelden,” zeg Johnny Joris. “Nummers van de Beatles, Everly Brothers... Akoestisch en met enkele gasten. Ik sta telkens opnieuw verbaasd dat Joost op zijn leeftijd (36, red.) zo’n grote kennis heeft van oude songs: hij kan ze stuk voor stuk zonder moeite zingen en spelen. Waarschijnlijk zal Joost ook enkele van zijn eigen nummers spelen. Ik zing alvast zijn ‘The Best is Yet To Come’”

Joost Zweegers zag het initiatief meteen zitten. “Ik word voor vele zaken gevraagd, maar ik kan niet op alles ingaan. Maar dit is zo’n mooi project dat ik het met veel plezier doe.”

Christof RUTTEN

Info: mimiatu.blogspot.com

Benefietconcert op 24/10, 20.30 uur, Poorthuis Peer.

Info en tickets (12 euro, vanaf maandag) via 011/61 07 22 en

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Lees meer