“Wie brengt tienduizenden pennen naar Oeganda?”

Op zo’n 600 pennen had Jo Peters gerekend toen hij een oproep lanceerde voor een schooltje in Oeganda. Het werden er uiteindelijk tienduizenden, een gigantische kist vol.

Een beetje groot, en nu zit Jo dus met een logistiek probleem: “Wie helpt mij om de pennen in Afrika te krijgen?”

Waar een rondreis door Oeganda al toe kan leiden. Tijdens hun trip belandden Jo Peters en zijn vriendin Ann in de Bufuka Primary School in Kabale. “We zijn daar werkelijk als koningen ontvangen. Het werd een prachtige maar tegelijk ook pijnlijke ervaring. De kinderen zaten daar soms met 130 in een bijzonder eenvoudig klasje, met schabouwelijke schriftjes, amper pennen of stoelen. Het is misschien een druppel op een hete plaat, maar we hebben toen ook een weeskindje ‘geadopteerd’. Drie jaar lang sponsoren we het meisje zodat ze fatsoenlijk onderwijs krijgt.”

Schoenendoos

Ook achteraf bleef Jo nog contact houden met het Oegandese schooltje. “Zo vroeg directeur Stanley me op een keer of we hem geen pennen konden bezorgen. Zeshonderd stuks, eentje voor iedere leerling, dat zou heel fijn zijn. Een flinke schoenendoos zou ook volstaan om ze daar te krijgen.”

Martine Prenen

“Ik heb dan een oproep gelanceerd bij de klanten en leveranciers van mijn zaak Deusjevoo. En die hebben fantastisch gereageerd. De pennen blijven maar binnenstromen. Zelfs Martine Prenen is een doosje komen afgeven. Het zijn er nu al tienduizenden, een grote kist vol. Zo kunnen we niet één maar meerdere schooltjes gelukkig maken. Alleen weet ik niet meer hoe ik al die pennen op een fatsoenlijke manier in Oeganda moet krijgen. Die passen dus echt niet meer in een postpakket. Anderzijds zou ik toch zeker willen zijn dat de pennen op de juiste bestemming terechtkomen. Misschien is er iemand of is er een organisatie die me kan helpen?”

JRD

Wie Jo wil helpen,

kan reageren op

info@deusjevoo.be

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Lees meer