Oud-leden van Imago Tijl eenmalig op het podium

Dit weekend verzorgen oud-dansers van Imago Tijl eenmalig een grote show. Naast twintigers ook veel dertigers, veertigers en zelfs een vijftiger die na jaren nog eens op het podium van het Dommelhof staan.

Voor de gelegenheid werden kostuums uit vervlogen tijden, samen met de vroegere dansen, opgefrist. “Het idee ontstond vorig jaar, tijdens het 50-jarig jubileum”, vertelt Koen Domen (35).

“Tijdens een soort galavoorstelling verzorgden generaties van door de jaren heen een optreden. Heel wat mensen van buitenaf reageerden dat ze dat ook wel eens wilden zien.” Die kans krijgen ze dus. Uiteindelijk gingen iets meer dan 70 oud-leden de uitdaging aan om een volwaardige voorstelling in elkaar te boksen en in maart begonnen ze al met de eerste repetities. “Het was 18 jaar geleden dat ik nog dit soort dansen heb gedaan”, lacht de 36-jarige Jeroen Wallraf.

“Het valt me op dat er meer mannen dan vrouwen meedoen, blijkbaar hebben die minder moeite om hun ouder wordende lichaam in een strak pak te steken.” Tijl-choreograaf Luc Morren begeleidde van aan de zijlijn. “Het niveau valt zeer goed mee. Zelf ga ik niet mee dansen. In de zaal genieten, dat wél.” Voor de opvoering van zondag om 15 uur zijn er nog plaatsen. 5 euro, Dommelhof, 011/80.50.02.

GVB

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Lees meer