Simonspark wordt opnieuw ingericht

Hamont-Achel gaat samen met Regionaal Landschap Lage Kempen het Simonspark in Achel-centrum herinrichten.

De stad en RLLK willen de toegankelijkheid en zichtbaarheid verhogen en het accent leggen op de Teutenwoning Simonshuis, die het VVV en het Grevenboekmuseum herbergt. De hoofdingang voor fietsers en wandelaars komt recht tegenover het Simonshuis in de Generaal Dempseylaan te liggen.

“De werkzaamheden zullen worden uitgevoerd in december 2008, voorjaar 2009”, zegt schepen van Toerisme Ben Schuurmans. “De schetsen zijn klaar, en de details zijn in overleg met de betrokken partijen, het VVV en het Grevenbroekmuseum, ingevuld.”

Bloemenlogo

De voornaamste werken zijn snoeien, dood hout en zieke bomen verwijderen, lage parkplantsoenen aanbrengen en de wandelpaden van schelpengruis voorzien. ”Het wandelpad krijgt verlichting en enkele rustbanken. Het nieuwe stadslogo komt als een bloementapijt midden in het park”, zegt schepen Schuurmans. Later dit jaar wordt er ook een toeristische infozuil geplaatst om bezoekers bog beter te informeren.

“Een heringericht Simonspark biedt een meerwaarde voor toeristen, de dienst VVV en het Grevenbroekmuseum, maar zeker ook voor de inwoners van Hamont-Achel. Het vernieuwde park zal, midden in het centrum van Achel, een aangename omgeving worden om te verpozen. Het combineert natuur en erfgoed, twee toeristische troeven bij uitstek van Hamont-Achel”, besluit schepen Schuurmans. De kosten van het project worden geschat op ruim 19.000 euro, voor 80% betoelaagd door Regionaal Landschap Lage Kempen, met de steun van de Vlaamse Overheid, afdeling ruimtelijke Ordening en Onroerend erfgoed.

LiTh

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Lees meer