Piranha zwemt rond in Wellense natuurvijver

Tijdens onderhoudswerken rond de vijver van het zwembad Maupertuus hebben twee gemeentearbeiders een piranha in het water gevonden.

mgeysmans

“Met een stok heb ik de dode vis naar de kant gehaald en op het droge gelegd”, zegt Lorin Terniers. “Omdat mijn werkmakker Mario Boes beweerde dat het een piranha was, heb ik de vis mee naar huis genomen en in de diepvriezer gestopt. Later ga ik het beest laten opzetten.” Volgens Teniers in de vis bijna 40 centimeter lang.

Zoetwatervis

Hoe de vis op de vijver is gekomen, is nog niet duidelijk. “Ik vermoed dat de piranha door een aquariumliefhebber is gedumpt. Aan voedsel heeft de vis geen tekort gehad. Wellicht is het water voor de vis te koud geworden, en dat heeft hij niet overleefd”, zegt Mario Boes. Volgens Sil Janssen van het Natuurhulpcentrum zal dat inderdaad de doodsoorzaak zijn. “Piranha’s zijn zoetwatervissen uit Zuid-Amerika. Eventjes zouden ze hier kunnen overleven, maar de nachten zijn intussen te koud.” Als er nog piranha’s in de vijver rondzwemmen, gaan ze zeker geen mensen aanvallen. “Vissen in het water worden opgegeten, maar pootje baden zou echt nog kunnen met een piranha in de buurt. Ze gaan echt niet in een mensenteen bijten.”

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Lees meer