Grootste lamp ter wereld in Genk

Ze gaan er prat op bij Eden Design in Genk dat ze de grootste lamp ter wereld in serieproductie op de markt gaan brengen. Het ding heeft een doorsnede van 4 meter en een hoogte van 1,6 meter. En dat allemaal als gevolg van een uit de hand gelopen hobby van architect Bart Lens.

mgeysmans

De eerste exemplaren hebben al een bestemming. “Eentje gaat naar onze handelsvestiging in Brussel en eentje naar die van Londen”, zegt Lens. “Daar kunnen onze klanten zien wat je met zo’n lamp kan bereiken. Het is in principe een ruimtelamp waarin mensen kunnen vergaderen. Bedoeling is dat we ook nog een aangepaste tafel en stoelen ontwerpen. Ze hangt dan ook maar 1,3 tot 1,5 meter boven de grond. De meeste gebruikers zullen zich moeten bukken om er in te raken. Maar het creëert wel een intieme vergadersfeer.”

Marktonderzoek is aan het ontwerp niet voorafgegaan. “Het is een beetje onze eigen ingeving. Niet bewust met de bedoeling de grootste lamp in de wereld te hebben, maar vooral om iets functioneels te bouwen.”

Guinness Book

Bart Lens: “We zijn wel al nagegaan of er elders in de wereld lampen worden geproduceerd die zo groot zijn, en dat is niet het geval. Er zijn wel al eens grote eenmalige tijdelijke lampen gebouwd maar nooit in serieproductie. Aan het Guinness Book of Records hebben we nog niet meteen gedacht, maar misschien is het nog geen slecht idee om het ook daar te melden.”

Lees het volledige artikel in de krant.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Lees meer