Racing Genk wint met 1-3 op Zulte Waregem

Racing Genk greep zondagavond de zege op het veld van Zulte Waregem. Na een barslechte eerste helft wonnen de Limburgers toch met 1-3 dankzij doelpunten van Nemec, Soetaers en Pudil. Genk staat na vier speeldagen vijfde met zeven punten.

pirombouts

Racing Genk had het niet onder de markt in Waregem. Al na zeven minuten moest Bailly de handen uit de mouwen steken op een schot van Neumayr. Aan de overkant kopte Nemec op Bossut, maar Zulte Waregem dicteerde de wet. Een schot van Matton werd geblokt door Tiago, Meert werd onterecht afgevlagd.

Nemec

Adam Nemec liet zich gelden: hij kopte net over, terwijl Matton Bailly opnieuw op de proef stelde. Toch was het Nemec die de score opende na een fout van thuisverdediger Van Zundert: 0-1.

Vijf minuten later kwam Zulte Waregem langszij. Matton kreeg de bal aangespeeld door Ludwin Van Nieuwenhuyze en schoof de bal onder Bailly in het doel: 1-1. Matthys kon er even later 2-1 van maken, maar zijn vrijschop belandde op de lat. 1-1 bij de rust.

Afgeweken vrijschop

Tien minuten ver in de tweede helft en Tom Soetaers bracht zijn team op 1-2. Zijn vrije trap belandde via de muur in het doel van Bossut: 1-2. Zulte Waregem, op achtervolgen aangewezen, was doelman Bossut vlak daarop zeer dankbaar omdat hij een poging van Alex Da Silva uit zijn doel hield.

Ook Bosnjak kwam niet tot scoren, maar twintig minuten voor tijd maakte invaller Pudil er wel 1-3 van. Aan de overkant dreigde Van Zundert nog, maar het kalf was verdronken.

Vijfde plek

Racing Genk klimt in de rangschikking naar de vijfde plek met zeven punten. Zulte Waregem verzamelde tot nog toe slechts vier punten, maar heeft wel maar 3 wedstrijden gespeeld. Volgende week staat Racing Genk - Club Brugge op het programma.

Scheidsrechter: Breda. ZULTE WAREGEM: Bossut, Van Zundert, D'Haene, Colpaert, Buysse, Matton,Van Nieuwenhuyze, Neumayr (66' Subotic), Meert (72' Barrios), Roelandts, Matthys (85' Mutombo). RACING GENK: Bailly, Daeseleire, João Carlos, Matoukou, Tiago (65' Pudil), De Decker, Tözser (46' Toth), Alex, Soetaers, Bosnjak (87' Barda), Nemec. Doelpunten: 26' Nemec 0-1, 33' Matton 1-1, 54' Soetaers 1-2, 70' Pudil 1-3. Gele kaarten: Matoukou, Taigo, Soetaerts, Nemec, Van Nieuwenhuyze, Toth.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Lees meer