Oppositie wil ontslag van Patrick Dewael

De oppositie is het erover eens: áls er op het kabinet-Dewael onregelmatigheden zijn vastgesteld inzake de benoemingen aan de politietop, dan moet de minister van Binnenlandse Zaken ontslag nemen. Dewael zelf weigert voorlopig alle commentaar.

pirombouts

Zaterdag zei Jean-Marie Dedecker al dat "de hele heisa rond de politietop rechtstreeks gerelateerd aan het kabinet-Dewael." Dedecker eiste dan ook ontslag van de minister. Sp.a en Vlaams Belang volgen hem daarin.

Onregelmatigheden

"Als er inderdaad mensen van zijn kabinet bij betrokken zijn en als er onregelmatigheden gebeurd zijn om mensen van zijn kabinet te benoemen binnen de politie, dan kan dat absoluut niet", stelt Peter Vanvelthoven (sp.a).

Gerolf Annemans (Vlaams Belang) zegt klaar en duidelijk: "Als Koekelberg weg moet, denk ik dat Dewael ook best zelf weggaat."

Parlementaire beleidscommissie

Morgen zal de parlementaire beleidscommissie de rapporten van het Comité P van naderbij bestuderen. De regeringspartijen wachten die vergadering af, net als Dewael zelf. Tot na de bijeenkomst van de commissie onthoudt de minister zich van alle commentaar.

Lees ook: 'Sleurt politietop in zijn val ook minister Dewael mee?'

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer