Charleroi houdt drie punten thuis tegen Cercle: 3-2

Op een verschrikkelijke grasmat heeft Charleroi de drie punten thuis gehouden tegen Cercle Brugge. Twee doelpunten van Tom De Sutter konden niet verhinderen dat een own-goal van Anthony Portier de zege betekende voor de thuisploeg.

pirombouts

Opschudding voor afloop van de match, want de grasmat lag er ongemaaid bij. Het spelpeil leed er gelukkig niet onder. Al na twintig seconden kopte Orlando tegen de lat. Na tien minuten was het meteen raak voor de thuisploeg: Mujangi Bia krulde de bal in de winkelhaak, Verbist was kansloos.

De Sutter

Aan de overkant stelde De Sutter nog voor het kwartier gelijk. Na afleggen van Sergeant kon diezelfde De Sutter groen-zwart op voorsprong zetten. Iets later moest Laquait tussenbeide komen om een hattrick van De Sutter te voorkomen.

Vlak voor rust kwam Charleroi alsnog langzij: Kéré lukte de 2-2. In de tweede helft ging het goed op en neer en moest Verbist zich onder meer onderscheiden op een schot van Mujangi Bia. In de slotfase belandde een vrijschop op het been van Anthony Portier. De Cercle-verdediger verschalkte zijn eigen doelman: 3-2.

Cercle probeerde het tij nog te keren, maar een kopbal van Iachtchouk ging nipt over. Brugge heeft na vier matchen drie op twaalf, Charleroi doet drie punten beter. Volgende week moet Charleroi naar Anderlecht.

Scheidsrechter: Delacour. CHARLEROI: Laquait, Defays, Kéré, Sbai, Vandenbroeck, Sergio (90' Chakouri), Chabaud, Smolders, Mujangi Bia, Orlando (66' Habibou), Théréau (90' Makiese). CERCLE BRUGGE: Verbist, Boi, Viane, Portier, Nyoni, Serebrennikov, Vidarsson (46' Buffel), Sergeant, Iachtchouk, De Smet (73' Gombami), De Sutter. Doelpunten: 11' Mujangi Bia 1-0, 14' De Sutter 1-1, 31' De Sutter 1-2, 44' Kéré 2-2, 78' Portier (eigen doelpunt) 3-2. Gele kaart: Serebrennikov.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Lees meer