Gouden trui Contador grijpt tweede zege op rij

In de Vuelta heeft Alberto Contador (Astana) voor de tweede dag op rij een ritzege behaald. Op de Fuentes de Invierno bleef de Spanjaard zijn ploegmaat Leipheimer en zijn landgenoot Ezequiel Mosquera Miguez voor. Carlos Sastre en vooral Alejandro Valverde zakten door het ijs.

pirombouts

In de rit van Oviedo naar de Fuentes de Invierno reed een landgenoot lange tijd op kop van de wedstrijd. Jurgen Van Goolen was uit het peloton weggesprongen met tien medevluchters. Ze liepen zo'n 4 minuten uit op de gouden trui en zijn kompanen. Caisse d'Epargne hield de achterstand beperkt, want kopman Valverde wou een podiumplaats.

Sastre

Met nog 25 kilometer te gaan versnelde Chavanel vooraan. Van Goolen glipte mee, net als de Spanjaard Mayoz en de Slovaak Velits. Onze landgenoot sprong nog weg van zijn medevluchters en reed enkele kilometers op kop van de wedstrijd. Garate haalde op vier kilometer van de meet Van Goolen bij. Onze landgenoot finishte uiteindelijk op 4'18" van de winnaar.

In het peloton probeerde Valverde wel, maar hij kon leider Contador toch niet volgen toen die vertrok. Ook Sastre moest Contador, Leipheimer en Mosquera Miguez laten gaan. De Tourwinnaar zijn licht ging uit op drie kilometer van de meet. Hij verloor een halve minuut op de nummers één en twee in de stand en staat nu al op 3'41" van Contador.

Tweede zege op rij

Contador sprong in de slotkilometer weg van zijn medevluchters en greep zijn tweede zege op rij. De Nederlanders Robert Gesink reed nog naar een vierde plek. In het klassement verstevigt Contador zijn leidersplaats, Levi Leipheimer is eerste achtervolger op 1'17". Jurgen Van Goolen blijft eerste Belg..

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Lees meer