Sint-Truiden verslaat Antwerp op de Bosuil: 1-2

Sint-Truiden heeft zondagmiddag met 1-2 gewonnen van Antwerp. Beide titelfavorieten speelden een wedstrijd met twee gezichten: wervelend voor rust, slordig na de pauze. Sint-Truiden blijft wel op koers met 10 punten uit 4 matchen. Antwerp puurde slechts vijf punten uit evenveel wedstrijden.

pirombouts

In een sterke eerste helft volgden de kansen elkaar in ijltempo op. Antwerp scoorde na 26 minuten de 1-0 via Darko Pivaljevic. Sint-Truiden nam meteen het initiatief over en kwam ook snel langszij. Het was Wilmet (foto) die op knappe wijze de 1-1 op het bord zette.

Coulibaly

Meteen na rust mocht de op revanchegevoelens terende Adamo Coulibaly opdraven voor Antwerp. Het bracht echter weinig zoden aan de dijk. Voor Sint-Truiden bracht Euvrard de bal knap voor, maar Issame Charai kreeg de bal niet in doel.

De tweede helft was heel wat minder dan de eerste. Invallersdoelman Wauthy onderscheidde zich wel op een kopbal van Vaesen. Ook Wagemakers en Chimedza probeerden, maar er ging weinig gevaar van uit. Aan de overkant kreeg Kenmonge twee kansjes, maar tot scoren kwam hij niet.

Sidibe

Acht minuten voor tijd viel er dan toch nog een doelpunt uit de lucht. Wauthy kwam onbesuisd uit, Wilmet trapte tegen de lat en Sibide kon zijn tweede tegen de netten prikken. Antwerp drong aan in de slotfase, maar Vukomanovic en Kenmonge stuitten op STVV-doelman Mignollet. Het bleef 1-2.

Leider Tienen boog een 1-2 achterstand in de slotfase nog om naar een 4-2 zege tegen Deinze. Lierse verloor punten tegen Namen. Alle uitslagen en het klassement vindt u hier.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Lees meer