Instortingsgevaar in Hasselts provincieraadshuis

Zondag 14 september is het de 20ste Open Monumentendag met als thema 'De 20ste eeuw'. Ook Hasselt doet mee aan deze uitgave met een vijftal gebouwen uit vorige eeuw. Bij eentje, het provincieraadhuis, is het opletten geblazen!

pirombouts

In het provincieraadshuis in de Lombaardstraat is er instortingsgevaar. Aan de zij-ingang staat het goed leesbaar aangeduid: “Instortingsgevaar dakgoot, uiterst links lopen”. De aannemer is zo wijselijk geweest om de passanten erop attent te maken dat men voor vallende stenen en dakgoten moet opletten als men rechts loopt.

Gouverneur

Nu woont daar in die bouw niemand minder dan gouverneur Steve Stevaert. Voor hem is het instortingsgevaar geen probleem, omdat hij toch al jaren aan de linkse kant heeft gemarcheerd. Maar nu hij gouverneur is - en blijft tot aan zijn pensioen op 65 jaar - moet hij ook rechts en in het midden lopen, wat natuurlijk ongevallen kan met zich meebrengen.

Dit artikel werd geschreven door een burger en kadert in het project 'Burgerjournalistiek'. Wil je ook graag artikeltjes schrijven? Lees dan het artikel over dit project.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Lees meer